Programma Succesvolle Sociale Wijkteams

Programma Succesvolle Sociale Wijkteams

Scholingsprogramma voor sociale professionals die meer uit hun samenwerking willen halen!

integration-1777537_960_720

Recent onderzoek (o.a. Ecorys en Radaradvies, 2016) laat zien dat er nog veel verschil zit tussen de sociale wijkteams in de diverse gemeenten. Niet zo vreemd als je bedenkt dat de uitrol van sociale wijkteams per regio en soms zelfs per gemeente op een andere manier plaatsvindt. Ook binnen het wijkteam is het verschil in aanpak vaak groot. Sociale wijkteams bestaan uit professionals met verschillende expertises en ideeën over het werken vanuit zelfregie, faciliteren van initiatieven in de wijk of het werken aan een collectieve aanpak.

In de het Programma Succesvolle Sociale Wijkteams gaan sociale professionals gezamenlijk aan de slag met het regelen van maatwerk en het leveren van kwaliteit. Met als doel dat de mensen in de wijk de hulp krijgen die ze nodig hebben. Het programma sluit aan op wat aan expertise aanwezig is zodat er een verdiepingsslag kan worden gemaakt. De teamleden gaan samen aan de slag met vragen zoals ‘hoe maak ik optimaal gebruik van de samenwerking in mijn team?’, ‘hoe laat ik de regie nu echt bij de inwoner?’ en ‘hoe leg ik contact met het informele netwerk van mijn client?’.

Programma Succesvolle Sociale Wijkteams

Programmalijnen:

  • Terug naar de bedoeling: het doel van het succesvolle sociale wijkteam.
  • Faciliteren, signaleren en samenwerken met het (in)formele netwerk: wat doen professionals (anders) in het succesvolle wijkteam.
  • Ondernemende wijkbewoners, ondernemende professionals: het heft in eigen handen nemen.

Inhoud:

  • Een teamdag ‘vanuit de bedoeling’. Niet het team (of de organisatie) staat centraal maar wat wil het team met haar professionele inzet en samenwerking bereiken; doelstellingen. Welke competenties horen daarbij? En welke zijn al in het team aanwezig? Tot slot worden de individuele leerwensen t.a.v. de gekozen competenties geïnventariseerd.
  • Een training gericht op het vergroten van competenties. De teamleden vullen bestaande kennis en kunde aan met nieuwe inzichten en methoden. Het programma van de training is gebaseerd op de leerwensen van de teamleden. De vraag ‘en wat wordt de inwoner hier beter van?’ loopt als een rode draad door het programma.
  • In begeleide* intervisiebijeenkomsten leren de professionals aan de hand van eigen praktijksituaties te reflecteren op hun eigen handelen en te komen tot een aanpak die werkt!

Meer weten? Ontdek wat jij kan doen om meer uit de samenwerking in je wijkteam te halen en meld je aan voor de workshop ‘Succesvolle Sociale Wijkteams’.

In deze gratis workshop geef ik je tools om van je sociaal wijkteam een Succesvol Sociaal Wijkteam te maken. De workshop ‘Succesvolle Sociale Wijkteams’ vindt plaats op donderdag 11 mei 2017 van 14.45 tot 17.00 uur in Hilversum. 

Meld je vandaag nog aan! 

Aanmeldingsformulier
Bezig met versturen

Is het voor jou niet mogelijk deel te nemen en/of wil je liever een persoonlijk gesprek dan kan dat ook! In een vrijblijvend adviesgesprek bevraag ik je over jouw ideeën, kijk ik met je naar wat mogelijk is, en bied ik je een aanpak aan die werkt!

* Hier kan zowel begeleide intervisie als intervisie coaching worden ingezet.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *