Over mij

 

Mijn naam is Diana van Vessem. Als zelfstandig teamcoach en trainer ondersteun ik organisaties in het Sociaal Domein die de overgang maken naar het werken met (zelforganiserende) sociale wijkteams. Ik adviseer gemeenten en organisaties hoe zij hun medewerkers kunnen ondersteunen en geef trainingen en intervisie aan sociale professionals en consulenten.

Ik werk ruim 20 jaar met teams in verschillende samenstellingen. De afgelopen jaren heb ik me gespecialiseerd in het coachen van managers en professionals die in zelforganiserende wijkteams werken. Ik zorg dat er ruimte en aandacht komt te luisteren naar elkaars ideeën en opvattingen. Naast procesgesprekken leer ik teams hoe zij hun werkzaamheden inplannen, realistische afspraken maken en hun afspraken nakomen. Ik leg verbindingen tussen teamleden onderling wat vertrouwen geeft, geef inzicht in wat er gebeurt en nodig teamleden uit oplossingen te bedenken.

In een succesvol team weten teamleden elkaar te vinden. Ze maken ze gebruik van elkaars kwaliteiten. Succesvolle teams werken efficiënt en zijn effectief waardoor de kwaliteit van het geleverde werk verbetert. Deze verbetering wordt gewaardeerd door zowel de klant, de professional als de organisatie.